Häng med på läger! DHB Riks sommarläger 2018

Skall vi träffas en vecka? Har du lust att hänga med trevliga människor, komma bort hemifrån och dessutom lära dig en massa nyttigt teckenspråk? Självklart!

Den 25 juni till den 1 juli anordnar föreningen DHB ett sommarläger på Ädelfors Folkhögskola som ligger ett par stenkast utanför Vetlanda. Var ligger Vetlanda? Hmm, jo, där!

Exakt där ligger Vetlanda

 

Vad händer på lägret då? Jo, under dagarna går föräldrarna på teckenspråkskurs och på föreläsningar. Teckenspråksutbildningen anpassas till vilken nivå man är på. Nybörjare, medel eller avancerad. Det är lagom stora grupper, och det finns alltid tillfälle att fråga och diskutera saker inom gruppen.

Och så fikar man. Väldigt mycket fika. God fika. Ofta. Mycket fika. Mmm….. fika.

Förutom det är det en del aktiviteter för både föräldrarna och barnen. Allt är inte klart än, men det brukar bli någon utflykt som man åker på tillsammans, någon grillkväll och liknande.

Under tiden föräldrarna lär sig en massa nytt så passas barnen av trevliga barnledare. Barnledarna är blandade med både hörande och döva som alla är kanon med barn.

På väg till en spännande dag!

Varför skall ni åka? Jo, för att det är så förbaskat trevligt, så klart! Vi har varit på lägret en gång, 2017. Och vi blev helt sålda. Fin omgivning, fantastiskt trevliga människor, kul att umgås med andra föräldrar i samma situation som en själv, och bra att lära sig en massa teckenspråk.

Jag skrev två inlägg om vår vistelse, läs inläggen här och här. Bara positivt!

Vem är målgruppen? Alla som behöver och vill! Häng med, lär er teckenspråk och låt barnen passas av trevlig personal. Jag lovar att barnen också växer av vistelsen. Sen råkar det vara så att jag skall jobba där också, som ansvarig för barnledarna. Så jag lovar dyrt och heligt att se till barnens absolut bästa, precis hela tiden.

 

Läs mer här, och skicka in ansökan på en gång! 🙂

http://dhb.se/sommarlager-2018/

Och du, vi söker barnledare också. Är du sugen – sök!

 

Avslutningsdiscot var uppskattat av alla, döva som hörande

Lämna ett svar