Föreläsningar

Jag föreläser på teman som rör föräldraskap, särskilt kring föräldraskapet när det inte riktigt blev som man planerat. Ämnen som tas upp är bland annat adoption, dövhet, rätten till språk och en god kommunikation, och olika perspektiv kring barns funktionsvariationer.

På föreläsningarna förmedlas en nyanserad och realistisk bild av ämnet, sett ur egna erfarenheter.

Vilka är målgruppen? Föreningar, kommuner, intresseorganisationer, grupper av blivande adoptivföräldrar. Bland annat.

En särskilt uppskattat vinkel när det gäller adoption och föräldraskap, är att tala om saken ur ett manligt perspektiv. Vilka känslor en kille går igenom före, under och efter processen att adoptera, och hur ser män på sin roll som förälder?

Skulle detta passa er? Hör av er för mer info: forelasning (snabel-a) babito (punkt) se

 

 

 

Tidigare föreläsningar i urval:

Adoptionscentrum Göteborg

Adoptionscentrum Jönköping

Falkenbergs kommun

Kungälvs kommun

Härryda kommun

DHB Riks i Stockholm

Vänersborgs Teckenspråksförening

Göteborgs Dövas Förening

Teckenspråksforum/Göteborgs Stad

Stockholms Dövas Förening

Teckenspråksforum/Örebro kommun

Riksdagshuset, seminarium (läs om det här)

TUFF-utbildning, Härnösands folkhögskola

Adoptionscentrum Stockholm Norr

Vad säger några av de som lyssnat?

”Tyckte han var mycket bra. Av flera anledningar. Framför allt att få höra faderskapets röst, adoptionsvärlden är så otroligt mammafixerad både när det gäller adoptivmamman men inte minst den biologiska. Var är papporna. Dessutom var han varm och rolig. Humor är ju tyvärr inte heller så vanligt när det gäller de här frågorna. Allting är väldigt allvarligt och det finns många pekpinnar. Sen berättade han också väldigt öppet och befriande om förbjudna känslorna. Om tvekan, skuld, skam och sånt som vi alla känt men inte vågar tala om. Som adoptivföräldrar måste man alltid vara så jävla nöjd, glad och tacksam. Ett kanonbra föredrag kort och gott!”
– Anna Mannheimer

”En föreläsning jag bär med mig, att möta en man som på ett känslosamt och naket sätt uttrycker alla tabun kring vad en man egentligen är, om manlig styrka/svagheter och om en mans upplevelse kring barnlöshet och adoption! Äntligen!”
– Maria Jakobsson

”Jag skulle ju bara stanna en stund eftersom jag behövde åka hem men jag stannade och lyssnade hela tiden när du pratade, det var verkligen rakt på sak, passionerat och ärligt.”
– Frida Lygnegård

Inspirerande och personligt berättade Conny om hur det kommer sig att han har ett smeknamn som betyder lindad-runt-lillfingret, om hur det är att adoptera ett lite större barn och svårigheterna med att som förälder försöka gissa vilka val som är rätt.
– Erika Tegström

Så här är det; redan när Conny presenterade sig och sitt persontecken i inledningen till sin föreläsning så fick jag en stark känsla av att han var en varm och empatisk människa. Persontecknet som han har fått lyder; LINDA RUNT SITT LILLFINGER och det i sig självt säger ju mycket. Resten av hans föreläsning genomsyrades av samma känsla. Hur han berättade om livet innan sin dotter och när de fick beskedet om adoptionen och vad det hela skulle kunna innebära. Och det var inte bara att adoptera – klappat och klart – nej. Hela den lilla familjen kom in i en ny och okänd värld – i och med att dottern var/är döv. För mig kändes det viktigt att få ta del av hans föreläsning, för mig var det en mera okänd del, att vara hörande förälder och få ett dövt barn och vilja ge barnet det allra bästa förutsättningarna som finns. Tack för att jag fick möjligheten att lyssna och tack för en ny insikt till min världsbild.
– Åsa Ulemark

”Nyss hemkommen från kvällens givande föreläsning med Colombiapappan, Conny Norén. Conny delade med sig av sin berättelse, sina reflektioner och sina tankar om hur han som man upplevt barnlösheten, den långa väntan och till sist föräldraskapet.”
– Rickard Ljunggren

Jag blev fylld av en massa positiva känslor efter en mycket givande, intressant, ärlig, personlig och känslosam föreläsning med fortsatt varm dialog efteråt. 
– Eva Kindström Lorant

… och några fler röster:

 

”Tack Conny för en mycket bra föreläsning idag i Mölnlycke kulturhus. Fick hålla tillbaka så att inte tårarna skulle komma. Du gav så mycket styrka att fortsätta orka vara en bra mamma till mina barn! Tack!”

”Conny berörde på djupet sina tankar och känslor kring sin längtan efter att bli pappa. Rekommenderar verkligen denna föreläsare.”

”Äntligen en pappas tankar om barnlöshet, intressant att få en mans perspektiv hur det kan vara när barnen uteblir.”