Fler medier uppmärksammar kritiken mot Sveriges Radios nedkortade artiklar

Arbetet att uppmärksamma Sveriges Radios kortare artiklar går vidare!

Måndagen den 16 mars sändes ett inslag i Kulturnytt i P1 där jag medverkar för att kritisera Sveriges Radios beslut att korta ned textmaterialet på nyhetssajterna. Programmet finns (lämpligt nog!) transkriberat. Skärmdump nedan, annars kan du klicka här för att läsa direkt på deras hemsida.

Men det är inte det enda! Tidningen ”Journalisten” publicerar en artikel om det på sin hemsida, och det gör även sajten Dagens Media.

Vad kan man dra för slutsats av detta? Ja, att frågan verkligen inte är död eller förbi. Jag tror att det finns ett intresse för att lyfta fram frågor kring tillgänglighet och vad som mycket väl skulle vara diskriminering.

Sedan jag lyfte upp frågan i det första inlägget den 20 februari har jag fått många positiva kommentarer. Det är en mycket viktig fråga, och det känns helt rätt att försöka påverka i rätt riktning.

Jag mailade ju samtliga tillgängliga kanalchefer för de lokala P4-kanalerna (26 stycken), och snart skall jag göra en sammanställning i vad de svarat – de som faktiskt har svarat på mailet över huvud taget. Återkommer med det!

Lämna ett svar