Supertips – Lär dig teckenspråk på folkhögskola!

Nu har ni världens chans att göra något riktigt kul! Lära dig ett helt nytt språk, och dessutom komma iväg och besöka en plats du kanske aldrig varit på förut! Visst verkar det bra? Självklart!

Så här är det: Härnösands Folkhögskola har en distanskurs i teckenspråk på ett år, halvfart. Det är sex ”inneveckor” på folkhögskolan, tre på hösten 2018 och tre på våren 2019. Då är det heltidsstudier som gäller.

Det är en kurs för dig som vill kunna använda teckenspråk till vardags. Kanske har du nytta av teckenspråket i jobbet? Eller har du teckenspråkiga personer i din närhet, någon släkting eller bekant? Kanske träffar du döva barn och vill kunna kommunicera med dem på ett djupare sätt än det första, lilla?

Kursen är bra på en massa vis. Se Härnösand, träffa nya intressanta människor, lär dig ett språk till! Särskilt lämpligt om du kanske varit nyfiken på att läsa till teckenspråkstolk i framtiden. Ett perfekt tillfälle att komma igång, oavsett anledning.

Jag har ju lärt mig teckenspråk för att kunna kommunicera med barnen och ge dem ett språk, men jag har fått så mycket mer på köpet. En massa nya vänner och bekanta, en insyn i ett språk som är så tätt sammanvävt med kultur och historia på ett sätt som talspråk sällan är.
Teckenspråket är rikt, djupt och vackert. Att lära sig teckenspråk har för mig varit en resa i att utveckla mig själv och hur jag uttrycker mig. Hur använder jag språk över huvud taget, hur använder jag min kropp när jag kommunicerar med andra? En resa som jag verkligen kan rekommendera.

 

 

Så vad väntar du på! Klart att du skall lära dig teckenspråk! Detta är tillfället du väntat på – kör hårt! Läs mer här, och anmäl dig senast den 15 april: https://hfs.se/utbildningar/teckensprak/

 

Lämna ett svar