Grattis Smulan – 2 år idag!

Älskade, älskade lilla barn! Idag riktar jag mig direkt till dig, Smulan. Idag blir du två år gammal. Stort grattis till dig!

Nu har vi fått vara en familj på fyra i nästan hela tio månader, och jag kan inte tänka mig ett liv utan dig. Du är oerhört sprallig och intensiv, du klättrar på allt och dina små händer vill ta allt de inte får ta. Du gråter för ingenting alls avskyr att få ett nej, oavsett om det är i tecken eller i tal.
Jag smälter varenda gång jag försöker sätta ned dig på golvet, och du klamrar dig fast. Den senaste tiden har jag varit lite extra populär hos dig, det känns jättemysigt och hedrande. Glöm inte bort att mamma är rätt bra hon också.

Min vardag med dig är aldrig tråkig. Oavsett om du välter ett torn med klossar som jag byggt upp för tionde gången eller om du målar något fint på papperet (och dina händer och din stol och bordet) så har du alltid nära till ditt härliga skratt.
Något av det bästa jag är när du står i fönstret och ser storasyster komma hem med skoltaxin. Hela din lilla kropp spritter av skratt och förväntan. Jag älskar att du älskar din storasyster så mycket. Du vet det säkert redan, men hon älskar dig lika mycket tillbaka. Precis som jag gör, och mamma också.

Du är två år gammal nu. Du växer så det knakar. Nu går du bättre och bättre. Inomhus är det inga direkta problem längre, nu är din utmaning gruset och gräset utanför. I sommar kommer det att bli mycket övning och träning. Det blir mycket övning på studsmattan också, snart sitter kullerbyttorna där! Snart behöver vi inte putta dig på rumpan för att du skall slå över.
Ditt ordförråd växer också något enormt. Du är så härlig uppmärksam, härmar nästan alla tecken du ser och du kopplar ihop dem på ett sätt som verkligen imponerar. Idag har du använt tecknet för ”får inte” en väldig massa gånger, du har ett perfekt surt ansikte till tecknet också. Jag älskar att du kan berätta för oss vad du vill, vad du ser och vad du känner. Om du är rädd, törstig eller vill äta så berättar du det för oss.

Min och vår kärlek för dig har inga gränser. Oavsett vem du växer upp till att bli kommer vi alltid att älska dig. Oavsett vad du vill jobba med, vem du vill dela ditt liv med eller hur du vill spendera din fritid så kommer vi alltid att finnas här för dig. Vi har alltid en öppen famn, ett öppet hem och öppna hjärtan för dig.

Vi har valt att spendera våra liv med just dig. Du har inte valt oss. Därför blir ansvaret mycket tyngre. Du har ett förflutet som vi tänker ofta på, särskilt en sådan här dag. Vem vet vilka tankar som finns hos någon, någonstans långt borta i Taiwan. Jag känner en enormt stor tacksamhet över möjligheten att få vara din pappa. Det vill jag alltid vara. Om du växer upp och inser att du inte längre vill dela ditt liv med mig så stöttar jag dig i det beslutet. För det är ditt beslut att fatta. Barn har man till låns, i synnerhet måste jag som adoptivpappa veta att detta är en möjlighet. Min kärlek till dig har inga gränser, och jag kommer alltid att stötta dig i de val du själv väljer att göra.

Jag hoppas att de förändringar jag gjort med jobbet också skall bli en liten present till dig inför sommaren. Nu skall pappa inte vara borta alls lika mycket på kvällar och helger. Vi kommer att ses mer, hela familjen. Du kan fortsätta att driva oss alla till vansinne, och charma oss med din nyfikenhet och ditt kloka beteende.

Jag älskar dig Smulan, grattis på tvåårsdagen!

– Pappa

Ett svar till ”Grattis Smulan – 2 år idag!”

  1. Profilbild för Kicki
    Kicki

    Mycket kloka ord från en otroligt klok och varmhjärtad pappa.
    Mormor till Smulan och Sockret

Lämna ett svar